La Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya és un manifest pioner a Catalunya que posa en valor la contribució essencial de la natura en la salut integral de les persones.

Constata que la natura ens aporta beneficis insubstituïbles per a la nostra salut i benestar, no només en aspectes físics, sinó també psicològics i fins i tot espirituals. També parteix de la idea fonamental que necessitem una natura sana, per tenir una vida saludable, ja que la nostra salut coexisteix amb la salut del planeta, en la visió d’una única salut.

Es va presentar el 30 de gener del 2019, a la cloenda del Cicle de debats “Salut i Natura”, com a compendi de les ponències i les aportacions fetes a la sessió inaugural així com del treball conjunt dels participants en les tres jornades de treball posteriors.

Amb la voluntat de donar continuïtat, i sobretot, concreció al debat generat durant el cicle, el propòsit central del document és impulsar iniciatives estables de diàleg i col·laboració entre organitzacions que treballem per la salut de la natura i per la salut de les persones, principalment la Taula “Salut i Natura” de Catalunya.

Us convidem a adherir-vos-hi i a consultar el llistat de signants.