Cicle internacional “Salut i Natura. Pràctiques innovadores per a una integració efectiva”

Els Campus Sectorials de la Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) des de la coordinació tècnica de la Taula Salut i Natura, ha organitzat el Cicle internacional “Salut i natura. Pràctiques innovadores per a una integració efectiva”, del 8 de juny al 6 de juliol del 2021.

És un cicle dona continuïtat al debat iniciat amb el Cicle “Salut i Natura” (2018-2019) i posa el focus en la seva implementació. S’hi han compartit experiències innovadores i de referència entorn del binomi salut i natura per posar en valor la contribució fonamental de la natura en la salut integral de les persones. Una nova mirada que ha pres especial rellevància en el context actual de pandèmia, durant el qual s’han fet més evidents l’impacte positiu del contacte amb la natura.

El cicle ha estat format per 5 seminaris virtuals i les temàtiques s’han emmarcat en els objectius estratègics i transversals de la Taula Salut i Natura.

Així doncs, les sessions han girat entorn dels següents àmbits:

  • la salut planetària, una visió integral (8 de juny)
  • la conservació i restauració dels espais agraris i el patrimoni natural (15 de juny)
  • la integració de la natura i la salut en els plans territorials, urbanístics i sectorials (22 de juny)
  • la infraestructura blava i verda urbana i periurbana (29 de juny)
  • el desplegament de la prescripció de natura (6 de juliol).

El cicle ha reunit 15 bones pràctiques de rellevància nacional i internacional presentades per ponents amb experteses i experiències provinents de diferents indrets, tant de Catalunya com de la resta de l’estat, el Regne Unit, Alemanya i Àustria.

Tota la informació relativa a aquest cicle, com el programa i les presentacions dels ponents, es poden trobar a la pàgina web de l’esdeveniment. Pel que fa a les gravacions de les sessions són accessibles al canal de YouTube dels Campus Sectorials.