Cicle de debats “Salut i Natura”

El Cicle de debats “Salut i Natura” va ser organitzat per la Xarxa de Conservació de la Natura (XCN) amb la col·laboració de Som Natura al Palau Macaya de Barcelona d’octubre del 2018 al gener de 2019. Va tenir per objectiu posar en valor la contribució de la natura a la salut de les persones, promovent la importància de disposar d’un entorn ben conservat amb una rica biodiversitat per garantir un desenvolupament humà més sostenible social, econòmic i ambientalment.

El cicle va reunir en una jornada inicial “La conservació de la natura en benefici de la salut” experts de referència per mostrar estudis recents i experiències d’èxit sobre com el contacte amb la natura afavoreix el benestar, la salut humana i el desenvolupament sostenible, des d’una òptica multidisciplinària.

Així mateix, el cicle va promoure el debat en tres jornades de treball posteriors dedicats a la generació de territoris sans i sostenibles, la construcció de ciutats saludables i la garantia de l’accés equitatiu a la natura.

Finalment en la jornada final “La natura és salut. Reptes de futur per a Catalunya” es van anunciar uns principis bàsics sobre el binomi salut-natura, així com una estratègia d’acció a Catalunya a partir del treball en xarxa dels diferents actors implicats.

Podeu consultar aquest vídeo resum de la jornada i el programa amb els materials resultants del cicle (vídeos + presentacions):

JORNADA “LA CONSERVACIÓ DE LA NATURA EN BENEFICI DE LA SALUT” – 8 d’octubre del 2018

Programa de la jornada

Inauguració + conferència inaugural – Vídeo 
     Qing Li (ponència)

Taula rodona amb experts de referència – Vídeo
     Mark Nieuwenhuijsen
     José Antonio Corraliza
     Josep Maria Mallarach

Bloc temàtic I: Com generem territoris sans i sostenibles? – Vídeo
     Albert Bach
     Cristina Vert
     Jaume Hidalgo
     Carles Castell

Bloc temàtic II: Com construïm ciutats saludables? – Vídeo
     Frederic Ximeno
     Carolyn Daher
     Marta Pahissa

Bloc temàtic III: Com garantim l’accés equitatiu a la natura? – Vídeo
     Helen Cole
     Heike Freire
     Carmen Cabezas

JORNADA FINAL “NATURA ÉS SALUT. REPTES DE FUTUR PER A CATALUNYA – 30 de gener del 2019

Programa de la jornada
Pete Rawcliffe

Aquest cicle va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. El projecte va ser seleccionat en la convocatòria del Palau Macaya 2018.