Compartim iniciatives sobre salut i natura

22 de juliol de 2022

Per fomentar el treball col·lectiu, transversal i interdisciplinari al que ens apel·la la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya ens proposem reunir i conèixer més a fons projectes que s’estan tirant endavant o ja s’han impulsat al territori català amb aquest mirada integradora on s’uneixen la salut de la natura i la salut humana.

Per això, iniciem un recull d’accions, projectes, iniciatives o proves pilot que se centrin en la cura de la salut de les persones i de la natura. Les difondrem a través del butlletí, si és del vostre interès, i, sobretot, ens permetrà anar configurant un mapa sobre l’ecosistema salut i natura a Catalunya que ens permeti conèixer, aprendre, compartir i cooperar.

Poden ser accions molt variades en temàtica, magnitud, actors implicats, durada… com ho són també la gran diversitat d’organitzacions i persones signants de la Declaració i els diferents actors del territori que treballen aquest binomi indisociable de salut i natura. Tot i això, totes conformen aquest coneixement col·lectiu al voltant d’una perspectiva comuna. 

Els vostres projectes contribueixen en algun dels 7 objectius estratègics i transversals que s’ha proposat la Taula? Ja sigui l’apropament de les persones a la natura, la difusió de la importància fonamental que té la natura per a la nostra salut, la creació de nou coneixement, la prescripció de natura….o la preservació i gestió del patrimoni natural, dels espais agraris en clau de salut per les persones i la terra, l’avenç cap a ciutats naturalitzades i saludables…

Us convidem a fer-nos arribar les vostres accions a través d’aquest formulari o, si ho preferiu, també ens podeu escriure a info@taulasalutinatura.cat.