El binomi Salut i Natura reconegut als Premis Lluís Martí gràcies als projectes Simbiosi i Desperta, Art i Natura.

15 de desembre de 2023

Els Premis Lluís Martí se celebren des de fa 9 anys per fer un reconeixement al voluntariat que actua a Catalunya. El 2023, per primera vegada, ha estat incorporada la visió ambiental i han estat coorganitzats des de la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa per a la Conservació de la Natura. El lema d’enguany “per les persones i pel planeta” ha apel·lat al voluntariat socioambiental.

Dos de les iniciatives guanyadores es destaquen per cercar la salut i el benestar de les persones a traves de la relació amb la natura. A la demarcació de Girona el premi ha estat atorgat a l’Associació de Naturalistes de la Garrotxa, pel projecte Simbiosi, iniciativa que treballa per la revalorització dels boscos madurs i la seva potencialitat per la salut de les persones. La iniciativa està vinculada amb l’Hospital d’Olot, on pacients, personal i famílies poden gaudir del bosc.

En la demarcació de Barcelona ha rebut el Premi el projecte de l’associació Animal Latitude “Desperta Art i Natura”. Es tracta d’una comunitat de persones que cerca el benestar a través del contacte amb la natura de la ciutat i la creació d’espais d’expressió a través de l’art i la connexió triple entre art, natura i benestar emocional.