Naturalwalks: les passejades naturals que connecten amb la salut

8 de març de 2024


Podem dir que Naturalwalks ha creat escola, en donar la merescuda importància al guiatge de natura i contribuint a l’ecoturisme a Catalunya.

Naturalwalks és una iniciativa que planteja un ampli ventall d’experiències per connectar les persones amb la natura: sortides formatives, ecoturisme, i consultories. Són membres signants de la Declaració de Interdependència entre Salut i Natura. I, de fet, proposen també activitats orientades a potenciar la salut a través del contacte amb la natura. Es tracta de passejades sense dificultat que es complementen amb diversos exercicis senzills per reduir l’estrès i millorar la vitalitat, realitzades en entorns sans i agradables. Volen crear moments on la persona es centri en els sentits, posant el focus en els sons de la natura, com les onades o el cant de les aus, l’olor de terra fresca, els sabors d’herbes aromàtiques i el tacte del mantell del bosc o l’agradable costa. El missatge a més a més es complementa aprofundint amb el coneixement dels usos alimentaris i els remeis naturals de les plantes que són l’abast de la mà.

Amb una llarga trajectòria, que compta amb la creació del primer postgrau en guiatge de natura en una universitat europea (2012), on la Silvia Gili encapçala l’equip com experta en el tema, podem dir que Naturalwalks és una de les iniciatives d’ecoturisme més reconegudes a Catalunya.

https://vimeo.com/177536877