La Taula Salut i Natura publica la memòria de l’any 2023

7 de març de 2024

La Taula Salut i Natura és un fòrum pioner a Catalunya centrat en un canvi de paradigma: la natura com a garant essencial de la salut i el benestar integral de les persones. Està conformada per administració pública, centres de recerca, entitats i sector empresarial i promou el treball col·lectiu, multisectorial i interdisciplinari.

Destaquem que durant el 2023 va tenir lloc la primera trobada presencial amb tots els signants de la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya i altres entitats i actors que tenien interès en adherir-se a la Declaració. A partir d’aquesta trobada presencial, van sorgir iniciatives que es van dur a terme durant el 2023.

Una d’aquestes accions ha estat la creació de Taules Territorials, un nou òrgan de governança que serveix de pont entre el Grup Motor de la Taula, els actors locals i la Taula en l’àmbit català. Aquestes taules són dinamitzades per entitats locals. S’ha començat a desenvolupar la Taula Territorial de les Terres de l’Ebre i la de Girona.

És per aquest motiu que s’ha publicat la Memòria tècnica de la Taula Salut i Natura de l’any 2023. Consulta-la per conèixer en detall les accions i iniciatives de l’any anterior.