AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE CATALUNYA: La natura en el mapa d’actius de Catalunya

21 de juliol de 2022

La promoció de la salut fomenta hàbits saludables i posa el focus sobre tot allò que proporciona benestar i salut a la població: els actius en salut, que es troben a la comunitat i en el nostre entorn.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha desenvolupat el Mapa d’Actius en Salut de Catalunya -un projecte integrat dins del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) i del projecte COMSalut – on s’ofereixen una gran diversitat d’actius en salut que poden ser des de persones a entorns, equipaments i activitats comunitàries.

El mapa està pensat per a ser consultat per la ciutadania en general i en particular com a eina per a la prescripció social (no medicamentosa) a atenció primària.  

La natura com a actiu de salut

Per fomentar la funció salutogènica i terapèutica del contacte amb la natura, des de l’Agència s’aposta perquè el Mapa tingui una oferta d’actius de natura accessibles també per als professionals sanitaris. 

Ja s’han introduït alguns com la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya, rutes saludables… i continua la seva ampliació amb activitats de connexió amb la natura que puguin facilitar la prescripció de natura o ser un recurs útil en consulta.

Com que el mapa es construeix de forma col·laborativa, animen a associacions i entitats sense ànim de lucre, que participen en el foment de la salut a través del gaudi dels espais naturals, que introdueixin les seves activitats al Mapa d’actius en salut de Catalunya.

Com aportar nous actius?

El Mapa ofereix una Guia breu per a la inscripció d’activitats o recursos que explica com registrar-se i emplenar el formulari d’inscripció d’activitats i recursos.

Per a qualsevol aclariment, us podeu posar en contacte amb l’equip d’Aquí, sí. Actius i salut per correu electrònic actius.salut@gencat.cat o per telèfon 935 513 628 .