El projecte GiroNat per la renaturalizació de Girona presenta la programació de tardor-hivern

25 d'octubre de 2023

Dijous 26 d’octubre GiroNat s’ha presentat als barris per arribar a més veÏns i veïnes de Girona amb la seva proposta de renaturalització urbana que vol donar resposta als reptes i oportunitats d’aquesta ciutat, mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.

Per fomentar els espais naturals de la ciutat de Girona com a actius essencials de salut (salutogènesi), s’ha elaborat un programa d’activitats basat en els “5 camins cap al benestar per mitjà de la natura” del programa Healthy Parks, Healthy People Europarc: Activa’t, Aprèn, Observa, Connecta’t i Implica’t.

Aquesta acció de Salut i Natura, que ofereix recursos i estratègies per potenciar la participació activa de la ciutadania a la natura com a font de benestar i salut integral, consta de:

– Activitats als espais del bosc madur terapèutic de Palau Sacosta, i a altres zones naturalitzades de la ciutat, com ara les ribes de l’Onyar, les ribes del Ter o diversos parcs urbans.

– Activitats concretes a desenvolupar relacionades amb cada un dels 5 camins a través d’una procés de co-creació amb actors clau, amb les categories següents: caminades (Activa’t), sortides naturalistes de flora i fauna (Aprèn), mindfulness (Observa), bany de bosc (Connecta’t), i jornades de voluntariat (Implica’t). 

– Activitats setmanals a les diferentes zones durant 24 mesos. En total es preveu la programacíó de 300 activitats


Ja ha estat publicada la programació que apropa la ciutadania a experiències en els espais naturals de la ciutat, com les jornades de voluntariat ambiental als rius, basses i jardins amb entitats com La Sorellona, SEO Birdlife, Naturalistes de Girona i les activitats de reconnexió amb la natura amb Selvans..

Es pot consultar en aquest enllaç

La inscripció a les activitats es pot realitzar des de l’Agenda, mentre que es pot seguir l’actualització d’accions del projecte en aquest enllaç.