Fundesplai: lleure, educació i natura 

29 de febrer de 2024

El vincle amb la natura és un dels elements que caracteritza Fundesplai. El lleure, les colònies, la infància i les formacions, són altres dels seus trets distintius. Des de fa més de 50 anys aquesta organització sense afany de lucre actua en una gran diversitat d’àmbits socials i territorials per la convivència i la sostenibilitat. Tenen per missió transformar la societat a través de l’acció en l’àmbit educatiu, social i mediambiental.

Ho duen a terme desplegant un gran ventall de projectes de lleure educatiu en escoles i esplais, en cases de colònies en plena natura i amb equipaments sostenibles, d’educació ambiental i emocional, amb programes socials, d’inclusió i per a joves, amb propostes de vacances familiars en la natura, així com un ampli programa de formacions i suport a les entitats del tercer sector, que inclou la creació de recursos, publicacions i accions i programes per la sostenibilitat.

El vincle entre salut i natura és transversal a l’entitat. D’una banda Fundesplai considera al seu ADN la cura de la natura i la sostenibilitat. De l’altra, consideren l’educació ambiental i emocional necessàries per afavorir les habilitats per a la vida en els infants i joves així com la cura de la natura i la sostenibilitat. Per això desenvolupen projectes pedagògics, activitats, materials de reflexió, i publicacions relacionades amb l’educació en el lleure i el Tercer Sector, també centrades en la temàtica de Salut i Natura.

En són un exemple aquesta infografia sobre els beneficis del contacte amb la natura i alguns dels i articles divulgatius publicats al seu web.

Fundesplai és membre signant de la Declaració d’Interdependència entre Salut i Natura i membre de la Taula de Salut i Natura de Catalunya.