La voluntat de cuidar persones i natura: coneix l’associació Irehom

26 de juny de 2023

Hi ha alguns elements singulars que caracteritzen l’associació Irehom: Montserrat, la Vall d’Artigues, la Masia de Can Casassaies. També hi ha un concepte que ajuda molt bé a entendre aquesta entitat: la voluntat de cuidar. Es prenen cura del territori, de la natura, del patrimoni, i també de les persones.

Per això, en paral·lel a les tasques que duen a terme per la conservació de la natura, a Irehom es pot trobar un espai per a acompanyament psicològic. Es faciliten, a més a més, estades i recessos al bosc a barraques de vinya que han estat recuperades i condicionades, i es proposen meditacions en moviment, per exemple endreçant les branques dels arbres caigudes.

La Masia de Can Casassaies és el nucli d’un laboratori d’experiències on compartir inspiracions i un camp d’aprenentatge per replantejar la relació entre persones i natura. Compta amb un grup de treball dedicat a la salut, amb una mirada interdisciplinar i posant èmfasi en els nivell  físic, emocional i mental. Han acollit estudiants de psicologia per a la realització d’estudis sobre els models d’intervenció a la natura.

.Irehom és una de les associacions signants del Manifest Salut i Natura.