Promocionant el benestar a través de la natura: el cas del CAP Berga

1 de març de 2024

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Berga ha implementat amb èxit les teràpies de salut i natura, especialment els “banys de bosc”, com a estratègia innovadora per millorar el benestar físic i emocional de la comunitat local. A través de les sessions organitzades en col·laboració amb entitats de salut i durant esdeveniments com la Setmana Saludable del Berguedà, les persones residents de la regió han tingut l’oportunitat de connectar amb la natura i experimentar els múltiples beneficis que ofereix aquesta pràctica.

El programa de banys de bosc, liderat per infermeres com la Pilar Garcia i l’Aleyois Guerrero, ha demostrat ser una iniciativa valorada per la comunitat, proporcionant un entorn terapèutic i tranquil que contribueix a reduir l’estrès, millorar la capacitat respiratòria, i augmentar la sensació de calma i benestar. Aquest enfocament holístic s’ha revelat com una alternativa eficaç per al tractament del malestar emocional i la millora de la salut mental.

Amb la creixent demanda i l’èxit del programa, el CAP de Berga s’ha consolidat com un referent en la promoció de la salut a través de la natura, essent pioner en la implementació d’aquestes teràpies i donant resposta a les necessitats de la comunitat en matèria de benestar emocional i físic. Aquesta iniciativa també s’adapta a les directrius de la prescripció social i salut (PSS), impulsada pel Departament de Salut de Catalunya, que promou la participació en activitats comunitàries per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Escolta l’entrevista a l’infermera Aleyois Guerrero i a la participant Montserrat Cubino al programa Meteomauri de Catalunya Ràdio en aquest enllaç