Desenvolupat per la Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona el projecte Recepta Blava E-Health ha constatat com la pràctica del snorkel, nedar/bany i caminar vora el mar en espais blaus ben preservats pot contribuir a millorar la salut i el benestar de pacients oncològics, així com una tendència a aportar més benestar emocional a mesura que les activitats tenen un major contacte amb el mar.
A Roses, on el projecte va iniciar el 2020, amb caminades vora el mar, nedar i snorkel, els resultats mostraven un gradient essent l’snorkel, l’activitat amb més beneficis. Actualment la investigadora Mar Vila està realitzan la tesi doctoral precisament al voltant dels efectes positius de la pràctica de snorkel, i, amb el suport de la Fundació Roses i el Parc Natural del Cap de Creus, ja han estat programades les primeres sessions de snorkel d’aquesta temporada.
I ara ha arribat també als professionals de salut del CAP de Llançà, on el programa acull a persones cuidadores amb necessitat de suport, de la mà de la Referent de Benestar Emocional i Salut Comunitària i compta amb la col·laboració de l’associació Som mar.